Szóbeli felvételi időpontja

Kedves Felvételizők, tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szóbeli felvételi vizsga időpontja: 2016. február 26-27. (péntek, szombat).

A pontos beosztás később készül el, ezért kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel hirdetményeinket!

Energia, kreativitás, Puskás - ESZTV döntő

Az Energetikai Szakkollégium Tanulmányi Versenyén döntőbe jutott két csapatunk negyedik, illetve ötödik helyen végzett a végső megmérettetés során.

János vitéz - az előadás (videó)

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-én egy különleges színházi vállalkozás került bemutatásra a Ferencvárosi Művelődési Központ nagyszínpadán. Petőfi Sándor örökbecsű elbeszélését, a János vitézt állította színpadra tíz ferencvárosi iskola, köztük a BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskolája.

A teltházas bemutató után még két alkalommal adták elő a darabot, folytatva és megújítva ezzel a 2013-ban elindított iskolaszínházi programot, mikor Madách Imre Az ember tragédiája került színre hasonló elgondolás szerint.

Diáknapi előrejelzés

Pontos időpontról és a részletekről később adunk tájékoztatást! Minden produkció értékes!

4. heti versenyeredmények

Répási Gábor 12.b osztályos tanulónk az Implom József Helyesírási Verseny döntőjébe jutott. Gratulálunk!

Az Energetikai Szakkollégium Tanulmányi Versenyén két csapatunk is döntőbe jutott. A Puskás Team csapat tagjai: Ódor Viktor 12.a, Szakács Árpád 12.b és Szűcs Mátyás 12.b. Az Agymenők csapat tagjai: Gonda Andrea 12.a, Kátai Viola 12.a és Márity Krisztián 12.a. 130 csapatból - a korábbi fordulók eredményei alapján - csak a legjobb tíz vehet részt a februári döntőben.

József Nádor Díj egykori tanulónknak

Sik Tamás Dávid, a BME mérnök-informatikus hallgatója, a Puskás Technikum korábbi tanulója kiemelkedő tanulmányi eredményeiért, szakmai területen végzett kimagasló munkájáért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem József Nádor Díját kapta, ezzel is öregbítve mindkét intézmény hírnevét.

versenyeredmények

Matematika OKTV-n induló diákjaink közül négyen is a második fordulóba jutottak: Bordás Balázs 11.b, Liszi Gergő 13.e, Pintér Levente 13.e és Szakács Árpád 12.b.

Bolyai Csapatversenyen is jeleskedtek tanulóink matematikából, mert három csapatunk is az országos döntőbe jutott.

A HÁKÖB csapat tagjai: Balogh Dániel Tibor, Krisztián Gergő, Maczkó Xavér és Németh Csilla Márta, mindannyian a 9.e osztályból.

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA FERENCVÁROSBAN

Petőfi Sándor: János vitéz
Ferencvárosi iskolák előadásában

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-én 18 órakor egy különleges színházi vállalkozás kerül bemutatásra a Ferencvárosi Művelődési Központ nagyszínpadán.

Felvételi dolgozatok megtekintése

Kedves Felvételizők, tisztelt Szülők!

A kijavított felvételi dolgozatokat megtekinteni és az értékelő lapot átvenni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet 2016. január 22-én (pénteken) 8 és 16 óra között.

"Ütős" hír

Kicsit megkésve, de örömmel számolunk be arról, hogy 2015. november 23-án Tokióban, a 11. Kyokushin Karate Világbajnokságon a magyar válogatott csapat formagyakorlatával bronzérmet szerzett. A világbajnokságot az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig a sportág szülőhazájában, Japánban. A bronzérmes csapat két tagjai is egykori diákunk: Schaffer Balázs (bal oldalon) és Kalocsay Gergő (középen). A csapat harmadik tagja Laczkó Sándor. Gratulálunk! (Kép a hajtás után.)

Köszöntés

Üdvözöljük a 100 éves Puskás Technikum megújult honlapján!

 

 

 

 

Puskás Panoráma

 

Kiváló érettségiztető vizsgahely

 

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

Tehetség.hu

 

A Cetntroszet TISZK tagja

 

Budapest