Puskás Technikum az index.hu-n

Idén szeptember 25-én tizedik alkalommal rendezték meg a Kutatók Éjszakáját - ami valójában a tizenegyedik volt. Az index.hu nem felejtett el beszámolni róla, hogy 2005. szeptember 23-án volt a nulladik, mely rendezvény egyik megálmodója és szervezője iskolánk volt.

Felvételi tájékoztató 2016-2017

Az iskolába jelentkezők felvételéről az általános iskolából hozott és a felvételi eljárás során megszerzett pontszámaik alapján döntünk.

Az általános iskolából hozott pontszámot a 7. tanév végi magyar nyelv és irodalom átlaga, a matematika, az informatika, a tanult idegen nyelv és a 8. félévi matematika jegyek összege (max. 25%) adja.

A felvételi során a jelentkezőknek írásbeli és szóbeli vizsgát kell tenniük.

AJTP pályázati felhívás 2016-2017

Pályázni a pályázati felhívás hiánytalanul kitöltött űrlapjainak beküldésével lehet.

A pályázati felhívás megtalálható a letölthető mellékletek között, de a Tehetséggondozó Program menüpontban is olvasható.

A mellékletek iskolánk honlapjáról letölthetőek.

Programfelelős: Gyarmati Krisztina (+36-1-280-4500)

Koszorúzás Puskás Tivadar sírjánál

Szeptember 17-én, iskolánk névadója, Puskás Tivadar születésének évfordulója alkalmából ünnepélyes koszorúzás helyszíne volt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert. Hagyományainknak megfelelően a technikum képviseletében a 9. évfolyam diákjai, valamint Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Postamúzeum és a Hálózatépítők és Segélyezők Hagyományőrző Egyesületének képviselői helyezték el a megemlékezés virágait a Puskás testvérek sírjainál.

Megemlékezés Recsken

A Recski Szövetség Egyesület idén szeptember 12-én tartotta éves megemlékezését, az egykori kényszermunkatábor helyén kialakított Recski Nemzeti Emlékparkban.

Kísérletünk a Fizikai Szemlében

A Fizikai Szemle 2015/6. számában, Kripton gáz nyomásának mérése izzólámpában címmel jelent meg Menich Péter 13.e osztályos tanuló és Szabó László tanár úr írása.

Köszöntés

Üdvözöljük a 100 éves Puskás Technikum megújult honlapján!

 

 

 

 

 

 

Puskás Panoráma

 

Kiváló érettségiztető vizsgahely

 

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

Tehetség.hu

 

A Cetntroszet TISZK tagja

 

Budapest