Változás a felvételi előkészítő menetében!

Az előzetessel ellentétben október 19-én matematikai foglalkozás lesz, szövegértés pedig október 26-án. Az utána következő hét szerdáján, november 2-án az őszi szünet miatt nem lesz előkészítő. Folytatás november 9-én matematikával.

Megértésüket köszönjük!

Emlékplakett, emlékérem, kitüntető oklevél

Az 56-os Szabadságharcos Lovagrend Magisztrátusa forradalmunk és szabadságharcunk 60-ik évfordulóján a

Puskás Tivadar Távközlési Technikum közösségének

a mai "Pesti Srácok" hazafias megemlékezései színvonalas lebonyolításában vállalt többéves önzetlen munkájukért, az 56-os Szabadságharcos Lovagrend kitüntető oklevelét adományozta.

*

Budapest maraton

A 31. SPAR Budapest Maratonon iskolánk tanárai és diákjai is részt vesznek, egyéniben és váltóban is. Ha szeretnél nekik a helyszínen szurkolni, akkor a mellékelt térkép alapján eligazodhatsz.

Gyertek minél többen, a sokadik méter után mindenkinek jól fog esni egy kis bíztatás!

Felvételi előkészítő indul

Előkészítő foglalkozások indulnak 8. osztályos tanulók számára október 5-től, szerdánként. Ezek a foglalkozások magyar nyelv és szövegértésből, illetve matematikából lesznek felváltva minden szerdán 15 órai kezdettel, és 2x45 percesek.

Az első alkalommal (október 5.) magyar nyelv és szövegértés lesz, a második alkalommal (október 12.) pedig matematika. Innentől kezdve tehát felváltva.

Nyílt napok időpontjai

2016. évben:

  • szeptember 28.,
  • október 19. és
  • november 09.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nyílt délutánokat is tatunk októbertől december végéig minden szerdán 15 órától.

 

Koszorúzás Puskás Tivadar sírjánál

Szeptember 19-én, iskolánk névadója, Puskás Tivadar születésének évfordulója alkalmából idén is ünnepélyes koszorúzás helyszíne volt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert. Hagyományainknak megfelelően a technikum képviseletében a 9. évfolyam diákjai, a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület részéről Dr. Lindner Miklós nyá. altábornagy, örökös tiszteletbeli elnök és Soós Tamás nyá.

Mi a pálya?

Újra megnyílnak a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál bokszutcái. A fesztivál elsődleges célja, hogy a pályaválasztás előtt álló gyerekek interaktív módon ismerhessék meg a műszaki pálya szakmáit. Az érdeklődő diákok három kérdésre kaphatnak választ: Mi érdekel? Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak? Hol tanulhatom meg ezt a szakmát?

Budapesten 2016. október 4-5-én az ELMŰ Sporttelepen. A rendezvény házigazdái: Szujó Zoltán és Wéber Gábor.

Ingyenes nyelvi képzés

Ingyenes nyelvi képzés a centrum iskoláiban. A tanfolyamok hétfőnként (2016.09.12, 2016.09.19, 2016.09.26, 2016.10.03,  2016.10.10.) indulnak valamennyi iskolában!

AJTP pályázati felhívás 2017-2018

Pályázni a pályázati felhívás hiánytalanul kitöltött űrlapjainak beküldésével lehet.

A pályázati felhívás megtalálható a letölthető mellékletek között, de a Tehetséggondozó Program menüpontban is olvasható.

Köszöntés

Üdvözöljük a 104 éves Puskás Technikum honlapján!

 

 

 

 

 

Puskás Panoráma

 

Kiváló érettségiztető vizsgahely

 

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

Tehetség.hu

 

A Cetntroszet TISZK tagja

 

Budapest