Emléktábla a Telefonhírmondóról

Több mint százhúsz évvel ezelőtt, 1893. február 15-én kezdte meg adását Budapesten, a Magyar utca 6. szám alatt működő szerkesztőségből a vezetékes telefonhálózatra épülő „beszélő újság”, a Telefonhírmondó. Puskás Tivadar világszabadalmával megelőzte a rádiózás későbbi korát, innen indíthatjuk a modern kori médiatörténetet. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum 1964-es évfolyamában érettségizett egykori diákok, a „nagy generáció” tagjai az idei 50 éves jubileumuk alkalmával, 2014.

Szalagavató 2014

A 12. a osztály Alapiné Ecseri Éva osztályfőnökkel

 

A 12. b osztály Érdi Péter osztályfőnökkel

 

Koszorúzás az újbudai Puskás-szobornál

Koszorúzási ünnepséget rendezett 2014. november 12-én Puskás Tivadar szobránál, a XI. kerületi Szombathelyi téren a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola a szobor többi alapítójával közösen. A névadónkat ábrázoló, 2009-ben felavatott művet Szathmáry Gyöngyi Munkácsy-díjas szobrászművész készítette, és azt az 1893-as pillanatot ábrázolja, amikor Puskás először csodálkozik rá a saját találmányában rejlő lehetőségekre, a fülére szorított hallgatón figyeli az aktuális műsort, és büszkén tekint a jövőbe.

Október 23-i megemlékezés a Műegyetemnél

Iskolánk diákjai közül is sokan részt vettek az 1956-os Műegyetemi emlékműnél tartott október 23-i megemlékezésen, ahol Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Boross Péter, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke, volt miniszterelnök mondott beszédet.

Megemlékezés Recsken

Iskolánk diákjai – hagyományainknak megfelelően – idén is részt vettek a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott megemlékezésen. A recski kényszermunkatábor megszűnésének 61. évfordulóján, 2014. szeptember 20-án rendezett eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondott beszédet, majd a koszorúzásokat követően emlékszöget helyezett el az iskolazászló rúdján.

Koszorúzás a Puskás testvérek sírjainál

Hagyományainknak megfelelően ünnepélyes koszorúzás helyszíne volt 2014. szeptember 17-én a Fiumei úti Nemzeti Sírkert. Iskolánk névadója, Puskás Tivadar születésének 170. évfordulója alkalmából – egyúttal a Puskás Ferenc által 133 évvel ezelőtt alapított első pesti telefonközpontra emlékezve – a technikum képviseletében a 9. évfolyam diákjai, valamint a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Postamúzeum és a Hálózatépítők és Segélyezők Hagyományőrző Egyesületének képviselői helyezték el a megemlékezés virágait a Puskás testvérek sírjainál.

Központi írásbeli felvételi

A központi írásbeli felvételi időpontja: 2015.01.17. 10:00 óra.

Megjelenés a kezdés előtt fél órával, 9:30 óra.

Fizika becslési verseny eredmény

2014. november 9-én Sárospatakon rendezték az Arany János Tehetséggondozó Program diákjai számára a Fizika becslési versenyt, melyen Iskolánk csapata első helyezést ért el.

A csapat tagjai:

Menich Péter, Kratochwill Péter, Maczkó Patrik

Felkészítő tanár:

Szabó László

 

Köszöntés

Üdvözöljük a 100 éves Puskás Technikum megújult honlapján!

 

 

Puskás Panoráma

 

Kiváló érettségiztető vizsgahely

 

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

Tehetség.hu

 

A Cetntroszet TISZK tagja

 

Budapest