Ünnepélyes koszorúzás

A XI. kerületi Szombathelyi téren található Puskás Tivadar szobrot, melyet Szathmáry Gyöngyi Munkácsy-díjas szobrászművész készített, 2009-ben avatták fel. Azóta minden év novemberében iskolánk és a többi alapító képviselői ünnepélyes keretek közepette megkoszorúzzák névadónk szobrát.

Élő Bolygónk - klímavédelem

A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola országos felhívást tett közzé, melyben arra ösztönzik hazánk középiskoláit, hogy – a decemberi párizsi klímacsúcs előtt nyomatékot adva a felnövekvő nemzedékek alapvető érdekének – csatlakozzanak az Élő Bolygónk néven ismertté vált kezdeményezéshez.

Emlékezés és elmélkedés

Oswiecim Krakkótól mintegy 55 kilométerre elhelyezkedő város Dél-Lengyelországban. A várost a II. világháború kitörése után, 1939. november 1-én a német birodalomhoz csatolták. Az itt található, még az Osztrák-Magyar Monarchia idején felépített kaszárnyában adminisztrációs központot hoztak létre a megszálló csapatok. Hamarosan azonban szovjet hadi- és lengyel politikai foglyok őrzésére alakították át. Az idehurcolt fogvatartottakkal további táborokat építtettek a környéken.

Szavalóverseny

Gyere Te is szavalni!

Kövér Árpád szavalóverseny iskolai fordulója november 2-án.

Kódolás hete iskolánkban is

Europe Code Week 2015.10.10-18.

Elindult a kódolás hete, melyen iskolánk is részt vesz. Október 14-én nyílt napi bemutatóinkon a látogatók megismerkedhetnek a Raspberry eszközzel, a Scratch programmal és Lego robotjainkkal (11-13 óra között csoportokban). Ezeken túl, a héten kiemelten foglalkoznak diákjaink tanórai keretek között a programozással (Visual Studio, Scratch, C#Sharp), mely egyébként is része a tantervnek.

Puskás Technikum az index.hu-n

Idén szeptember 25-én tizedik alkalommal rendezték meg a Kutatók Éjszakáját - ami valójában a tizenegyedik volt. Az index.hu nem felejtett el beszámolni róla, hogy 2005. szeptember 23-án volt a nulladik, mely rendezvény egyik megálmodója és szervezője iskolánk volt.

Felvételi tájékoztató 2016-2017

Az iskolába jelentkezők felvételéről az általános iskolából hozott és a felvételi eljárás során megszerzett pontszámaik alapján döntünk.

Az általános iskolából hozott pontszámot a 7. tanév végi magyar nyelv és irodalom átlaga, a matematika, az informatika, a tanult idegen nyelv és a 8. félévi matematika jegyek összege (max. 25%) adja.

A felvételi során a jelentkezőknek írásbeli és szóbeli vizsgát kell tenniük.

Köszöntés

Üdvözöljük a 100 éves Puskás Technikum megújult honlapján!

 

 

 

 

Puskás Panoráma

 

Kiváló érettségiztető vizsgahely

 

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségpont

 

Tehetség.hu

 

A Cetntroszet TISZK tagja

 

Budapest