Idén is megrendezésre kerül a Szakmák Éjszakája!

  • Megjelent: 20 February 2018

2018-ban is megrendezésre kerül a Szakmák Éjszakája nevű pályaorientációs országos rendezvénysorozat.  Az érdeklődök számára április 13-án a BMSZC tagintézményei is lehetőséget biztosítanak szakképzéseik megismerésére. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum az alábbi bemutatókkal és interaktív programokkal várja a kedves vendégeket:

 

  • Optikai távközlés, száloptika bemutatása, szálhegesztés, szerelés.

Bemutatásra kerül az optikai hálózat építése és szerelése. Az érdeklődők kipróbálhatják az optikai szálak kötését szálhegesztővel és az optikai végelzárók, illetve kötődobozok szerelését.

  • LEGO EV3 eszközök bemutatása, egyszerű modellek készítése.

Az érdeklődő diákok, felnőttek egyszerű és látványos grafikus kezelőfelületen keresztül ismerhetik meg a programozás alapműveleteit. A LEGO modellek segítségével a programozás látványossá tehető.

  • 3D modellezés, 3D nyomtatás és CAD programok bemutatása.

A napjainkban elterjedt modellező és tervező szoftverek nagy segítséget nyújtanak a hálózatok kiépítésében, a 3D modellek létrehozásában. A 3D nyomtató bemutatása működés közben.

  • Távirányítású modellek, drónok bemutatása, házi készítés titkai.

A drónok nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is rendkívül népszerű játékok. A jobban felszerelt eszközök a magukkal vitt kamerával képesek fényképeket készíteni vagy videót rögzíteni.

  • TV stúdiótechnika (kamerák, keverők, trükkök, vágás).

Hogyan jut el az adás az objektívtől a televízió képernyőig? Egy élő adást bemutató televízió stúdió technikai felépítése. Bevezetés a műsorszerkesztés menetébe.

  • "Beágyazott rendszerek" - Raspberry és Arduino bemutató.

Manapság sok hétköznapi használati eszközben mikrokontroller lapul a digitális hőmérőtől az autónkon át akár a gyorséttermi ajándék játékig. Ezek programozását mutatjuk be.

  • 3D televíziózás, digitális műsorszórás, műsorelosztás, internet rádió, DAB bemutató.

Hogyan jut el otthonunkba a rádió és a televízió műsora? Műholdas, kábeles és földfelszíni televíziós rendszerek bemutatása. Hogyan működik a 3D kamera és 3D televízió? Interaktív bemutató.

Programjaink 18 órától 22 óráig látogathatóak. A bemutatók minden óra egészkor és félkor kezdődnek, az utolsó 21:30-kor

Hirdetményünk tájékoztató jellegű, az esetleges változások miatt, kérjük, figyeljék honlapunkat!

 

Cikk kategória: