Kedves kilencedikes diákunk!

  • Megjelent: 9 August 2021

Kedves kilencedikes diákunk!

Még egyszer sok szeretettel köszöntünk téged a Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikum teljes tanári kara nevében. Nagyon örülünk neki, hogy a mi iskolánkat választottad a jövőbeni céljaid eléréséhez vezető úton. Szívből reméljük, hogy te is legalább akkora várakozással tekintesz az elkövetkező öt (nyelvi előkészítő osztályban kezdőknek hat) év elé, mint ahogy mi tesszük!

Ebben a kis írásban egy-két fontos információt szeretnénk megosztani Veletek. Az első tanítási nap 2021. szeptember 1-jén lesz. Arra szeretnénk kérni, hogy reggel legkésőbb 7.45-ig érkezz majd meg az iskolába. Ezen a napon csak osztályfőnöki óráid lesznek, amelyeken (egyéb fontos dolgok mellett) meg fogod kapni a tanév folyamán használatos tankönyveidet. Mivel várhatóan legalább 15 db könyvet veszel majd át, ezért légy szíves hozz magaddal egy akkora táskát, amelybe kényelmesen be fogsz tudni pakolni! Ezen kívül legyen nálad íróeszköz és jegyzetfüzet is! Ezen a napon írod majd meg az angol nyelvi szintfelmérőt is. Nem kell ettől megijedni, ez csupán arról dönt majd, hogy melyik angol csoportba leszel beosztva (kezdőbe vagy haladóba). Természetesen erre a felmérőre nem kapsz érdemjegyet!

Ha még a nyár folyamán valamilyen ügyet el szeretnél intézni nálunk, akkor azt minden héten szerdán 9.00 és 13.00 óra között tudod megtenni a titkárságon (a Technikum telefonszáma: +36-1-280-2500).

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt gondoljuk, hogy a nyolcadik osztály második félévében (különösen a középiskolai felvételik után) már nem a tanulás játszotta a legfontosabb szerepet az iskolai életetekben. Ez nem olyan nagy baj, de az ott (nem) tanultakra szükséged lesz a Technikum 9. évfolyamán. Biztosak vagyunk benne, hogy te sem szeretnéd, ha szeptemberben és októberben az első érdemjegyeid közelebb lennének az elégtelenhez, mint a jeleshez. Ezért arra szeretnénk ösztönözni téged, hogy a nyár végén légy szíves vedd majd elő a hetedikes és nyolcadikos tankönyveidet, és nézd át a bennük lévő tananyagokat. Hidd el nekünk, hogy az iskolakezdéskor ez a pici energiabefektetés a hasznodra válik majd.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy már tudni szeretnéd azt, hogy melyik osztályban fogod megkezdeni középiskolai tanulmányaidat és kik lesznek az osztálytársaid. Ezt az információt a 2021. augusztus 30-án 17 órakor kezdődő első, évfolyamszintű szülői értekezleten fogjuk megosztani a szüleiddel.

Viszont a legfontosabb dolog, hogy a nyár hátralévő részében tessék sokat pihenni, feltöltődni. A pihenés ne a négy fal közötti punnyadást jelentse, hanem a rengeteg bringázást, túrázást, kirándulást, strandolást, olvasást, késő estig tartó beszélgetést a haverokkal a parkban (tudod, a hagyományos offline módon)! Röviden: érezd jól magad még augusztusban, hogy aztán szeptemberben valóban feltöltődve, teli tettvággyal kezdhessük meg az érettségiig és az egyetemi felvételiig tartó hosszú és izgalmas közös utunkat!

Üdvözlettel:

A Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikum nevelőtestülete

Cikk kategória: