Kazinczy-verseny

  • Megjelent: 10 January 2020

A 2020. évi Kazinczy-verseny kiírásához igazodva a gimnáziumi kategória fővárosi fordulóját február 26-27-én 13 órától rendezzük meg a BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakgimnáziumában. (Budapest IX. kerület, Gyáli út 22.)

A korábbi évekhez hasonlóan és az országos döntő lebonyolításának megfelelően a fővárosi forduló is három részből:

  • egy hozott, maximum 3 perc időtartamú szabadon választott XX-XXI. századi magyar esszé vagy értekezés (részlet) felolvasásából,
  • a helyben megkapott kötelező szöveg tolmácsolásából és
  • egy “Beszélni nehéz!” jellegű feladat írásbeli megoldásából áll. 

A fővárosi forduló mindkét szóbeli része – az országos döntőhöz hasonlóan – nyilvános; hívjuk, várjuk a felkészítő tanárokat is a versenyre.

Minden budapesti gimnázium két diákot nevezhet az iskola hivatalos e-postafiókjáról a

puskas.kazinczy@gmail.com

e-mailcímre elküldött jelentkezéssel. Nevezési határidő: 2020. február 18. Kérjük, hogy a jelentkezés tartalmazza az iskola hivatalos megnevezését, a nevezni kívánt versenyzők nevét, évfolyamát, osztályát, valamint felkészítő tanáraik nevét. A nevezési határidő utáni második napon válaszlevéllel jelezzük, hogy fogadtuk a nevezést, illetve csatoljuk a versenyzők beosztását, hogy melyik versenynapra kerülnek.

Budapestről a legjobb 12 tanuló juthat tovább az országos döntőre, amelynek versenyfelhívása az alábbi elérhetőségen olvasható:

https://szepmagyarbeszed.hu/?page_id=41

Szabó Miklós