Versenyfelhívás

 

XIV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

 

Az elmúlt években a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban megrendezett Konstrukciós Versenyek folytatásaként Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdetünk meg a 2010/2011-es tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, a Rádióvilág Kft. (a Rádiótechnika folyóirat szerkesztősége és kiadója), a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója), valamint további szponzorok támogatásával.

 

A hazai és határon túli középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A munkáknak egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint 3 példány teljes körű dokumentációból kell állnia. A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni konzulens tanár felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.

 

A verseny időpontja: 2011. április 18. (hétfő) és április 19. (kedd).

A verseny helyszíne: Puskás Tivadar Távközlési Technikum (1097 Budapest, Gyáli út 22.)

 

A versenyre nevezni 2011. február 15-ig a 06-1-280-4499 vagy a 06-1-223-5056 faxszámon illetve a pttt@puskas.hu vagy a divelex@freemail.hu e-mail címen írásban lehet. Részletes információ a 06-1-280-4500 vagy a 06-1-223-5056  telefonszámon.

 

Nevezési díj: 2.500 Ft vagy 10 €. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyző(k)- és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk.    

 

A dokumentáció benyújtásának határideje: 2011. április 11.

 

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen kell dokumentálni, valamint írásban röviden válaszolni a feltett – a megépített áramkörhöz kapcsolódó - elméleti kérdésekre.

 

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják és megvédik pályamunkájukat, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában.

Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutatják vállalkozásukat, megismertetik az érdeklődőkkel tevékenységüket.

 

A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek értékes tárgyjutalomban részesülnek. A rendező iskola a résztvevők szállását biztosítja, az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi.

 

A verseny nyilvános napján (2011. április 19-én, kedden) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Kapcsolódó linkek:

 

http://www.elektronikai-kitek.5mp.eu

http://www.elektro-net.hu/index.php/kf-oktatsitemenu1-95/2282-xiv-orszagos-elektronikai-konstrukcios-verseny

http://www.gyartastrend.hu/cikk/ifju_konstruktorok_talalkozoja