Box.u. 2011.01.11

Résztvevők:   Bilszky László, Bozsó Tibor, Broszmann Aladár, Farkas Ferenc, Havas László, Hunwald György, dr. Kántor Csaba, Mogyoróssy Tibor, Nagy Imre, Sergyán Gyula Zoltán, Vancsura Zsolt

Vendégek:     dr. Horváth László, Tihanyi Endre

Meghívtuk, de nem tudott eljönni: Sörös István, a Puskas.hu honlap szerkesztője

Erre az alkalomra Faruzó 14 főre foglalt asztalt, amit a bejárattól rögtön jobbra alakítottak ki. Meglepődtünk az új Étlapon: az ételek jellege, árfekvése teljesen megváltozott. Kérdésünkre a pincér közölte: új a tulajdonos, a főszakács, a VIP kártyáink már nem használhatók, februárban a helyiségeket is átalakítják. Elhatároztuk, hogy ezt már nem várjuk meg, keresünk egy alkalmasabb helyet. Ez valószínűleg a Pozsonyi Kisvendéglő lesz a XIII.kerületben, a Pozsonyi utca és a Radnóti utca sarkán (Tihanyi Endre javaslata alapján).

A képek és a hozzájuk kapcsolt szövegek azt sugalják, hogy számunkra a kaja mindennél fontosabb. Ez nyilván nem igaz, mindenesetre közös negatív élményünk marad a külön tányérokon feltálalt sötétbarnára sütött krumpli, az ugyancsak „érdekes” húsok. És ami eddig eszünkbe sem jutott, végre – Grelli kemény kritikájának köszönhetően - élőben láthattunk egy „Mesterszakács Chef”-et is!

Az "Utolsó vacsora" a Box utcában - eltekintve a fentiektől és többek valóban ehetetlen ételétől - egyébként jól sikerült. 5 órán át beszélgettünk, de az előzetes témát (honlapunk átalakítása) nem vitattuk meg. Sok érdekességet tudtunk meg Lacibácsitól és Mogyorótól. 12 itteni találkozónkra visszaemlékezve nehezen hagytuk el a helyet 22 óra után.


Mogyoró „tökölni” készül


Grelli megfontolás közben. (Előbb rákérdezett az otthoni vacsorára, majd a kedvező válasz után feállt, felemelte a tányért és a hangját…)


Bilszky fényképez, a többiek „küzdenek”.


Bozsó nem rendelt vacsorát, így könnyedén mosolyog.


Broszmann elvak(k)ult.


Szószólónk Grelli tárgyalásban, a főpincér keresi a szavakat, aztán fűt-fát igér… 

 

Összeállította: Sergyán Gyula Zoltán (saját és Bilszky László fényképeit felhasználva)