Lillafüredi buszos osztálykirándulásunk 1963-ban

 


Busztúránk farmotoros Ikarusz 55-el 1963 őszén történt Gáforral. Az osztálykiránduláson voltunk Kékesen az adótoronyban, Egercsehiben, ahol aludtunk, Lillafüreden, az úticélunkon. A visszaút állomásai Miskolcon a Diósgyőri vár és Eger belvárosa voltak.


Tulajdonképp nem jól kezdődött az utunk. Első este még jóval a szállásba érkezés előtt jó darabig állt a buszunk, mert egy motoros az út közepén elterülve vérzett a fejsérüléséből. Fejsérülés esetén mi is a teendő a Kresz szerint? Persze megvártuk a mentőt, rendőr is jött, följegyeztek mindent. Egyszercsak továbbmentünk és az a hír járta a buszt, hogy a motoroson már nem lehetett segíteni - vagy tud valaki mást? Mivel ez sokáig húzódott a busz előtt, ha jól emlékszem a Rajmond papája szervezett meg nekünk aznap éjjelre egy szállást, mert ami meg volt rendelve nekünk, azt már nem érhettük volna el időben, mivel a buszsofőrnek lejárt volna a még szabad vezetési ideje.


Üzemlátogatás Gáforral valahol útközben. Jobbszélen vagy a sofőrünk áll,
vagy Gáfor egy volt postás kollégája, akinek az üzemét meglátogattuk?


Lillafüreden a Palota szálló előtti hídon. A híd alatt folyik le a felduzzasztott Hámori tó vize.


Vízesés a Palota szállótól a Miskolc felé vezető úton

Valószinűleg a diósgyőri várban készültek a következő felvételek, ki tud ehhez hozzászólni?
Segítség a „hozzászóláshoz”:                       http://www.diosgyorivar.com

A visszaúton különösen emlékezetünkben maradt Egerben a nagytemplom előtti nehézkes buszbaszállás, miután valaki az elfogyasztottakat lassú tempóban utánaszámolva emlegette, hogy: medoc-medoc-medoc-medoc-medoc-medoc-medoc-medoc ...


Összeállította: Kolleth Miklós  (kisebb módosításokkal átdolgozva egységes Puskás-stílusra)