Lacibácsinál jártunk a Puskásban 2010. október 20.-án

Résztvevők:   Bilszky László, Bozsó Tibor, Farkas Ferenc, Havas László, dr.Horváth László, Hunwald György, dr. Kántor Csaba, Kovalik József fia, Sergyán Gy. Zoltán (9 fő)


A látogatásnak az adott apropót, hogy  dr. Horváth László igazgató úr - mindenki  Lacibácsija - nem tudott részt venni a legutóbbi törzsasztalon, így most tudtuk neki megköszönni az erdélyi úton élvezetes társaságában eltöltött időt. Azt a nagyfokú aktivitást, amit a diákjaival együtt a határon kívüli magyarságért tett, különös módon kiemelve az október 6.-i ünnepségeket. A látogatáson nagy örömünkre Kovalik Jóska (Maszek) képviseletében fia is részt vett.

A rendkívül élvezetes, barátságos és érdekfeszítő megbeszélésen sok mindenre sor került, de a középponti téma Lacibácsiék aradi útja és koszorúzása volt. Sok-sok érdekes részletet tudtunk meg és csak csodáltuk azt a lelkes és kitartó tevékenységet, amit ebben a nehéz időszakban az iskola további sikeres létéért iskolaigazgatóként folyamatosan nyújt.

A ”nagy generáció” elismeréseként  Lacibácsinak átadtunk egy Puskás Tivadart ábrázoló pénzérmét, egy az aradi vértanukat ábrázoló képet, az erdélyi túráról készült DVD-ket és Emléklapot, a Havas Laci által készített emlékplakettel együtt.

Látogatásunk méltó befejezése volt a találkozásunk 50 éve alkalmából rendezett ünnepségsorozatnak. Büszkén tekinthetünk az 1960-2010 közötti  években történtekre, barátságunkra és a Puskás T.T.T. mai eredményeire, tanáraira és diákjaira.

Néhány képet készitettünk az igazgatói irodában, többen voltunk mint a gonoszok …

 

Összeállította:
dr. Kántor Csaba szövegét és Bilszky László fényképeit felhasználva Sergyán Gy. Zoltán