43. éves Érettségi Találkozó

Budapest, 2007. 09. 01



Résztvevők (balról jobbra): Végvári József (Cég), Könyves Balázs, Árvai Pál, Sági László, Nagy Imre, Egervári István, Bródy János (Sá), Hunwald György (Grelli), Ekker Tibor, Bozsó Tibor (Kacsa), Prohászka Rajmund, Kocsis György, dr. Horváth László igazgató (Lacibácsi), dr. Kántor Csaba, Farkas Ferenc (Faruzó), Bencze György, Bilszky László, Baksa Gyula, Kolleth Miklós (Pier), Havas László, Broszmann Aladár, Nemes Ernő (Pipin), Vágvölgyi László [21 fő]

Hiányzók: Bakó Csaba, Balogh Lajos, Kovalik József, Mogyoróssy Tibor, Nagy István, Sergyán Gy. Zoltán, Szabó Árpád, Szép Horváth László, Takács János, Vancsura Zsolt, Zord Károly [11 fő]

Halottaink: Hári Pál, Kopasz Bálint, Radányi László


 

Meghivó

 

  A Puskás Tivadar Távközlési Technikum 1960-1964 közötti évek    diákjaként  osztálytalálkozót tartunk,- melyre Baráti szeretettel várunk !

 

 A diáktársaink vagy nyugdíjasok, - de még aktivak ! Mégis van miröl  beszéljünk, -vidáman köszöntve egymást az elmúlt 43 év családi és a  szakmai történései után.

 

 Az ifjúkori ambiciók után ki-ki jelentősen hozzájárult a technikai és a  szellemi fejlődéshez, - jó példát mutatva akár a katedrán vagy a világ  különböző országaiban dolgozva mint egy szorgalmas munkatárs.

 

 Tudomásunk szerint vannak akik sajnos már nem élnek,- de  igyekszünk  kapcsolatot tartani a családjukkal.

 

 Köszönteni szeretnénk azon  TANÁRAINKAT  akik még Elérhetöek, - az  iskolánk jelenlegi igazgatóját ,-  hiszen Ő is mint  Puskás diák az  iskolánkban érettségizett. Napjainkban  dr. Horváth László ig.  Barátunk  irányítja a tanulmányi versenyeken kiváló eredményt produkáló  Diáksereget és a tudóstársadalom kapcsolattartását.

 

 T a l á l k o z u n k :  2007 szeptember 1-én 11 órakor a suliban.

 

Az eseményt ebéd követi a Benczúr u.-ban.      

 

 Üdvözlettel / a Nagy Generáció titkárságáról Faruzo

A 43. éves érettségi találkozón 21-en vettek részt, hiányoztak 11-en. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy iskolánk igazgatója dr. Horváth László(Lacibácsi) az iskolában végig velünk volt. Mindenki átvehette Tőle a névreszóló Emléklapot és az Alma Mater aktuális Évkönyvét. Lacibácsi bölcsen felhívta figyelmünket az idő gyorsuló múlására, ezt megértve határoztuk el, hogy mostantól negyedévenkénti lehetőséget hozunk létre a baráti találkozásra (törzsasztal a Box Utca Étteremben). Az iskola megtekintése, eredményeinek megismerése után átmentünk az ebéd helyszínére, a Benczúr Házba, ahol ugyancsak volt miről beszélgetni.

Az öregdiákokat leültetik, „ha figyelnek és jól viselkednek”, Évkönyvet kapnak …





Lacibácsi: „…Elég öregek vagytok, hogy sűrűbben találkozzatok. Melyikőtök tudja, mi lesz mondjuk 4 év múlva?” Felnéztünk és eltelt kb. 3 mp., míg rádöbbentünk a lényegre. Később az ebédnél megállapodtunk: negyedévenként törzsasztal a Box Utca Étteremben. Este Farkas Feri és Nemes Ernő feleségeikkel „tesztelték” a Box Utca Éttermet. Ezt követően az első törzsasztal találkozón október 30-án 6 öregdiák vett részt.














A személyre szóló Emléklapot dr. Kántor Csaba készítette elő. Szinus lehidal, eszébe jutott régi mondásunk: „sosem leszünk technikusok”.


Ahol barátságunk kezdődött: az iskola megtekintése, régi tablók, tantermek, műhelyek, tornacsarnok.
















Tablóképünk






Csoportkép a tornateremben


Csoportkép az iskola udvarán

Ebéd a Benczúr Házban























Megjegyzés a Benczúr Házról

Összeállította: Sergyán Gy. Zoltán ( Farkas Ferenc Meghívóját, Kolleth Miklós eredeti szövegét, a Benczúr Házról talált ismertetőt; valamint Kántor Csaba, Nagy Imre, Nemes Ernő, Sági László és Végvári József fényképeit felhasználva )