Látogatóban Kántor Csabáéknál 

Velence 2011.07.20


Résztvevők: Bencze György és felesége Mária, Bilszky László és felesége Marika, Bozsó Tibor és lánya Judit, Farkas Ferenc és felesége Ilike, Kántor Csaba és lánya Nóri, Sergyán Gyula Zoltán és felesége Pötyi (12 fő).


Bilszky Laci írása:

Csaba kedves meghívásának eleget téve, kirándulást terveztünk Velencére Csaba nyaralójába. A szervezési feladatokat –szokásához híven- Farkas Feri barátunk, Farúzó vállalta magára. Július 20-án a budaőrsi benzinkútnál találkozott a csapat. Nem mondhatjuk, hogy az időjárás kegyes lett volna hozzánk, mert már napok óta felhős esős idő volt. Az indulás napján is esett. Ez kissé rányomta bélyegét hangulatunkra, de ha már elhatároztuk, akkor megyünk. 

Csak egy valaki volt optimista közöttünk, Farúzó, aki azzal vígasztalt bennünket, hogy meglátjátok, ma jó idő lesz. Mi elnézően mosolyogtunk, és elindultunk. Lesz ami lesz. Velencéhez közeledve a sötét felhők oszlani kezdtek. Velence határában kisütött a nap. Ez volt az optimizmus diadala. Elnézést, de azért taglalom ilyen részletesen az időjárást, mert annak később újabb jelentősége lesz.

Velencén Csaba házához közeledve megpillantottuk Csaba lányát Nórit, aki kijött elénk, hogy benavigáljon bennünket a Vitorlás utcába. Csaba háza a tó partjának közelében nagyon szép és gondozott környezetben van, amely az alábbi képen látható.


Miután elhelyezkedtünk, a Házigazda bemutatta a házat kívül, belül, amely rendkívül jól tervezett, ízlésesen berendezett.


Bencze Gyuri, Farkas Feri, Kántor Csaba, Sergyán Zoli és a Puskás honlap (alátéten)


A társaság a terraszon helyezkedett el, és a „Gazda” pezsgővel üdvözölte a régi barátokat.
Ezután elkezdődött a régi történetek felelevenítése, az anekdótázás.


A látogatók egy csoportja. A vendéglátó kikukucskál, csak nem a villanyszámlás jött?


A Házigazda köszönti a vendégeket.


Bozsóék (háttérben), Nóri és Sergyánék.


Benczé-ék és Farkas Feri (aki a második pezsgő után "éppen" szunyókál)

Valahonnan előkerült egy üveg -a régi időket idéző- whisky is, amelyre rövid időn belűl akadtak „vevők”. 

Pillanatok alatt elrepült az idő. Csaba javasolta, hogy menjünk le a partra, megnézni a strandot, a vizisí pályát, és nem utolsó sorban a csónak kikötőt, ahol Csabáék csónakja is horgonyoz, a nagy horgász-bevetések kellékeként. 


A csapat a kissé borongós Velencei tó partján.Wakeboard és a tulsó part


Csaba és lánya Nóri a Nagy Ho-ho-horgászok a stégen, csónakjuk közelében.

>
Vidám csoport a stégen

Visszatérve a házhoz, folytatódott a kötetlen csevegés. Bozsó Tibi a jelenlévőknek bemutatta az 1964. évi ballagásunkról Szép Horváth László édesapja által készített videó digitalizált és feljavított DVD változatát. Mindannyiunknak nagy élmény volt, különösen azért, mert eddig csupán 2 fényképet tudtunk a "Ballagás" oldalunkra feltenni. Lacinak és Tibinek itt is köszönjük a DVD-s videót!

Hazaindulás előtt Nóri még készített egy képet a Csapatról.

 
Csoportkép a ház udvarán

Ez úton is megköszönjük Csabának és Nórinak a kedves, baráti vendégszeretetét, amely kötetlenül meleggé tette az együttlétünket. Azt hiszem valamennyiünk számára kellemesen szép nap volt.

Elindulásunkkor – mint egy gong ütésre – sötét felhők gyülekeztek nyugat felől. Velencét elhagyva zuhogni kezdett az eső. Hát úgy látszik a sors vagy a Jóisten –kinek mi tetszik- kegyeibe fogadott bennünket, hogy így tegye emlékezetessé kirándulásunkat Csabáéknál Velencén.


Összeállította:
   Sergyán Gy. Zoltán (Bilszky László írását és fényképeit, valamint saját fényképeit felhasználva)

P.S.:   Faruzó néhány napja beszélgetett telefonon Szép Horváth Lacival a ballagási videóról és szóbakerült a fenti találkozó is. Laci ehhez kapcsolódóan kérte, hogy jövő nyáron Csabánál ő főzhesse a halászlét, a többiek rakják a tüzet! Számítunk Lacira!