Kirándulással egybekötött 45. évi Érettségi Találkozó

Visegrád 2009.06.06

( Az Érettségi találkozók / Érettségi találkozó 2009 és
az Osztályszintű kirándulások / Visegrád 2009.06.06 alatt is elérhető ! )Résztvevők:  Bencze György és neje Mária, Bilszky László és neje Marika, Bozsó Tibor és lánya Judit, Brosszmann Aladár, Egervári István és lánya, Ekker Tibor és neje Ani, Farkas Ferenc és neje Ilike, Havas László nejével Magdival és  unokájával Anitával, Hunwald György és neje Vera, Kántor Csaba, Kocsis György és fia Gyuri Ildikóval, Kolleth Miklós, Könyves Balázs, Mogyoróssy Tibor, Nagy Imre, Prohászka Rajmond, Sági László és neje Erika, Sergyán Gyula Zoltán és neje Pötyi, Szabó Árpád, Vágvölgyi László nejével Lidiával és két unokájával Petrával és Sárával, Végvári József, Zord Károly (38 fő).
A találkozó napirendje:

-  09:00 találkozunk a Vigadó téren;

-  09:30 indul a szárnyashajó;

-  10:30 érkezés Visegrádon a 2. sz. kikötőbe;

-  11:00 elballagunk a szállodába. Itt egy welcome drink után csoportképek készülnek;

-  ezután Faruzó megnyitó beszédet mond;

-  dr. Horváth László igazgató nevében dr. Kántor Csaba átadja jelenlevőknek a névre szóló aranyozott technikusi díszokleveleket (a távol maradottaknak kikézbesítjük);

-  12:00 svédasztalos ebéd, felszolgált italokkal - a változékony időjárás miatt az épületben;

-  az ebéd utáni mondanivalóink és egy kis zivatar miatt húzódik a program, így

-  kicsit megkésve, ha csak rövid időre is, de felbuszozunk a Fellegvárba, ahol megcsodáljuk a Dunakanyar panorámaképét;

-  17:30 visszaindulás a visegrádi kikötőből;

-  18:30 visszaérkezés a Vigadó térre.


A szárnyashajón

   

Séta a Hotelhez, ebédre várakozás

Föl tudok-e állni ennyi pálinka után?
   

CsoportképekAmit ezen és a következő szabadtéri képeken a digitális technika miatt nem látni: kicsit borult volt az ég és a felhők ellenére nagy fényerő volt, néha erősen sütött a nap - ezért is hunyorognak a napszemüveg nélküliek és azok, akik nem az eresz árnyékában állnak. Délután még az étteremben voltunk, amikor elkapott bennünket egy kb. másfél órás záporeső ezért később indultunk el a Fellegvárba és ott rövidebb ideig csodálhattuk meg a Dunakanyar panorámaképét.Faruzó üdvözlő beszéde:

Faruzo - aki a találkozó megszervezésében döntő szerepet vállalt magára - így nyitotta meg a találkozót: 

Szeretettel köszöntöm a Puskás Tivadar Távközlési Technikum jelenlévő diákjait, ifjúkori Barátainkat, a szeretett feleségeket, családtagokat itt a csodálatos festöi Dunakanyarban Visegrádon.

Az ünnepi 45. évi érettségi találkozónkat nem véletlenül, de szárnyalással kezdtük, hiszen egy kellemes modern szárnyashajóval továbbra is a földön maradva indult a mai találkozónk. Régen ismerjük egymást, hiszen az  1960 szeptember 1–i  Puskás évnyítón közös feladatot kaptunk drága szüleinktől.

A felnőtté válást és a szakmai ismeretek megszerzését az ország egyik vezető iskolájában a Puskásban kezdhettük. A tanáraink válogattak a felvételiző gyerekek közül, de nem kizárólag a tárgyi ismereteink értékelése alapján, hanem keresték azokat az ambiciókat, ami fontos volt az elitképzés szempontjai és a tradiciók fenntartása érdekében is.

Szerencsére az iskolánk jelenlegi igazgatója, volt diáktársunk dr. Horváth László kitartóan építi az iskolánk kiemelkedő elismertségét, az életpályák követését. A kapcsolattartást, esemény szinten többen is ápolják közülünk !

Tudjuk azt is, hogy a mai diákokat sem könnyű tanítani - nekik is minden bizonnyal kiemelkedő igényeik vannak a tudás bonyolult megszerzése terén.  Nagy Generációnk, ez élet valamennyi területén bizonyitott:
hirességek, tudósok, müvészek, egyetemi oktatók, de ami nem mellékes családalapítók, szülők, nagyszülők lettek és egyben talán példaképek is gyermekeik, unokáik számára.

Mit remélhetünk a további sorsunktól?

Talán az egészségünkre többet kell figyelnünk, hiszen sok minden megváltozott, nemcsak a sejtállományunk !
Az életminőséget a családi kötődések, a Baráti kommunikációk, a közös élmények jelentőssé alakitják. Köszönöm mindenkinek azt az aktivitást, amit a Box-Utcai Törzsasztalunk rendezvényein bizonyítottatok. 

Mindenki tájékoztatása érdekében a honlapunkat feltölti Kolleth Miki Barátunk, képekkel, anekdótákkal, de mindenképpen a nélkülözhetetlen kapcsolati értékkel.

Kivánom, hogy csak igy tovább!  Átadom a szót Kántor Csabának, Ő fogja tolmácsolni iskolánk Igazgatójának üdvözletét minden diáktársamnak !

Következzen az „Aranyozott Távközléstechnikusi Oklevél" átadása!


Nagy figyelemmel követtük Farkas Feri beszámolóját a találkozó létrejöttének körülményeiről és a további napirendről. Ekker Tibor megemlékezett igazoltan távollevő osztálytársainkról. Dr. Horváth László iskolaigazgató a jelenlegi érettségi vizsgák miatt nem tudott jelen lenni, ezért nevében osztálytársunk, dr. Kántor Csaba kezéből vehettük át egyedi névre szóló aranyozott technikusi oklevelünket.


     
Az aranyozott Technikusi Oklevél átadásaAz ebédA Fellegvárban

         

A nap összefoglalásaIsmét Budapesten:


A 80. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren Nagy Bandó András dedikál.


Összeállította:
  Kolleth Miklós eredetije alapján Sergyán Gyula Zoltán (teljes sorrendbeli és lényegesebb formai módosításokkal átdolgozva egységes Puskás-stílusra)