január 2015

Emléktábla a Telefonhírmondóról

  • Megjelent: 11 January 2015

Több mint százhúsz évvel ezelőtt, 1893. február 15-én kezdte meg adását Budapesten, a Magyar utca 6. szám alatt működő szerkesztőségből a vezetékes telefonhálózatra épülő „beszélő újság”, a Telefonhírmondó. Puskás Tivadar világszabadalmával megelőzte a rádiózás későbbi korát, innen indíthatjuk a modern kori médiatörténetet. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum 1964-es évfolyamában érettségizett egykori diákok, a „nagy generáció” tagjai az idei 50 éves jubileumuk alkalmával, 2014.

Koszorúzás az újbudai Puskás-szobornál

  • Megjelent: 11 January 2015

Koszorúzási ünnepséget rendezett 2014. november 12-én Puskás Tivadar szobránál, a XI. kerületi Szombathelyi téren a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola a szobor többi alapítójával közösen. A névadónkat ábrázoló, 2009-ben felavatott művet Szathmáry Gyöngyi Munkácsy-díjas szobrászművész készítette, és azt az 1893-as pillanatot ábrázolja, amikor Puskás először csodálkozik rá a saját találmányában rejlő lehetőségekre, a fülére szorított hallgatón figyeli az aktuális műsort, és büszkén tekint a jövőbe.

Megemlékezés Recsken

  • Megjelent: 9 January 2015

Iskolánk diákjai – hagyományainknak megfelelően – idén is részt vettek a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott megemlékezésen. A recski kényszermunkatábor megszűnésének 61. évfordulóján, 2014. szeptember 20-án rendezett eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondott beszédet, majd a koszorúzásokat követően emlékszöget helyezett el az iskolazászló rúdján.

Koszorúzás a Puskás testvérek sírjainál

  • Megjelent: 9 January 2015

Hagyományainknak megfelelően ünnepélyes koszorúzás helyszíne volt 2014. szeptember 17-én a Fiumei úti Nemzeti Sírkert. Iskolánk névadója, Puskás Tivadar születésének 170. évfordulója alkalmából – egyúttal a Puskás Ferenc által 133 évvel ezelőtt alapított első pesti telefonközpontra emlékezve – a technikum képviseletében a 9. évfolyam diákjai, valamint a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Postamúzeum és a Hálózatépítők és Segélyezők Hagyományőrző Egyesületének képviselői helyezték el a megemlékezés virágait a Puskás testvérek sírjainál.