Központi írásbeli felvételi 2021.01.23.

  • Megjelent: 14 January 2021

Kedves Felvételizők, tisztelt Szülők!

A központi írásbeli felvételi időpontja 2021. január 23. (szombat) 10 óra. Kérjük azokat, akik nálunk írják, hogy legkésőbb 9 óra 30 percig érkezzenek meg az iskolánkba. A pontos terembeosztásról a helyszínen tájékoztatjuk Önöket. A felvételiző diákoknak 9 óra 45 percig el kell foglalni a helyüket, mert ekkor megkezdődik az írásbeli vizsga szabályainak kihirdetése. Fontos, hogy a vizsgázónál legyen személyi igazolvány vagy diákigazolvány, mert ellenőriznünk kell a személyazonosságát.

Az iskola területén a járványügyi szabályok betartása kötelező!

Az írásbeli vizsga 10 óra 00 perckor kezdődik a magyar nyelvi feladatlappal, melyet a felügyelő tanár 10 óra 45 perckor begyűjt. Ezután rövid szünet lesz a vizsgázók számára. A vizsga 11 óra 00 perctől folytatódik a matematika feladatlappal, melyet a felügyelő tanár 11 óra 45 perckor begyűjt. Az írásbeli vizsga ezzel véget ér.

Előzetesen tájékoztatjuk Önöket, hogy az írásbeli vizsgán kék (esetleg fekete) színű tollat kell használni. A matematika feladatlap kitöltésekor a rajzokat ceruzával kell készíteni, továbbá vonalzó, szögmérő és körző használata engedélyezett, ezeken kívül más segédeszköz (például számológép) nem használható.

Pótló írásbeli vizsgát 2021. január 28-án 14 órától lehet tenni.  Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

A 2021. február 5-ei második pótnapon kizárólag azok vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan házi karanténba kerültek és ennek következtében sem az írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni.

Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

Az írásbeli vizsga feladatlapjai és javítási útmutatói a www.oktatas.hu weboldalon lesznek elérhetőek.

A kijavított felvételi dolgozatokat megtekinteni és az értékelő lapot átvenni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet majd. Ennek pontos időpontjáról a vizsga napján, illetve honlapunkon adunk tájékoztatást.

Cikk kategória: