Megújuló szakképzés

  • Megjelent: 4 March 2020

http://www.puskas.hu/100/images/bmszc001.pngA szakképzés átalakításával egy olyan új rendszer alakul meg, amely a korábbinál jobban veszi figyelembe a tanulók alapkészségeit és szakmai kulcskompetenciáit, továbbá rugalmasan követi a munkaerőpiaci elvárásokat, emellett átjárhatóságot biztosít az iskolák között. A szakmák és ágazatok, illetve a képzési tartalmak újragondolásával a gyakorlatorientált oktatás segítségével a tanulók piacképes és korszerű tudással lépnek be a munka világába.

A megújult szakképzési struktúra új lehetőséget biztosít a korábbi tanulmányaikban kudarcot megélő fiatalok számára, a Dobbantó Program segítséget nyújt a felzárkózásban, majd a műhelyiskolai képzésbe való továbblépéssel szakmai bizonyítványt szerezhetnek. Az orientációs évfolyam azon útkereső tehetséges tanulókat szólítja meg, akik bizonytalan szakmaválasztással lépnek be a szakképzésbe, ezért a pályaválasztás előtt szeretnék megismerni az ágazatokat és a szakmákat.

http://www.puskas.hu/100/images/Megujulo_szk.png

A szakképzésben megvalósított változásokról bővebb információkat talál az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapján (www.ikk.hu).

További kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk az ugyfelszolgalat@bmszc.hu e-mailcímen.

 

Várjuk szeretettel, tanuljon nálunk!

Cikk kategória: