Pákozdi kirándulás

  • Megjelent: 29 September 2023

Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából ebben a tanévben egy fakultatív történelmi kirándulást szervezünk Pákozdra.

Időpontja: október 7. szombat délelőtt.

Tervezett program: a régi 1848-as emlékműnek, Miska huszár szobrának, valamint a történelmi emlékparknak a megtekintése. Ez utóbbinál múltidézés, történelmi érdekességek Sós tanár úrtól. Ezt követően felmegyünk az ingókövekhez (enyhén emelkedő kb. 2 km-es út), ott tízóraizunk, kicsit elidőzünk, majd lebaktatunk a buszhoz, és visszajövünk Budapestre.

Jelentkezés: október 5-én 16 óráig az alábbi címre küldött e-maillel:

szabom.teacher@gmail.com

A levélben szerepeljen a teljes neved, osztályod, továbbá születésed időpontja. Jelezd azt is, hogy lesz-e arra a napra érvényes BKV-bérleted! A vonatjegyedet az e-mailedre válaszolva csatoltan küldöm legkésőbb péntek délután. A jegyet tedd elérhetővé az utazáskor!
A Puskás-diákok részvételéhez szükséges útiköltséget az iskola állja. (A jelentkezés lemondható, de csak a fönti határidőig.)

Odautazás: a 3522. számú vonattal Kápolnásnyékig, onnan Volán-busszal. Felszállhatsz rá Kőbánya-Kispesten (7:27) vagy Ferencvárosban (7:35) is. Ha azonban megfelel számodra a Kelenföldi pályaudvar, akkor fél 8-kor a metró hátsó ajtajától induló mozgólépcső kijáratánál találkozzunk! Igazolványt, és ha van, akkor BKV-bérletet kérhet a kalauz, számíts rá!

Programunk – megfelelő időjárás esetén – háromnegyed 1 körül a Kelenföldre való visszaérkezéssel ér véget. Ez a vonat a Déli pályaudvarra megy tovább.

Esetleges kérdéseiddel megkereshetsz e-mailben vagy személyesen a II. emelet 14.-ben.
Szünetekben általában ott vagyok.

Szabó Miklós

Cikk kategória: