IT Essentials országos szakmai tanulmányi verseny

  • Megjelent: 4 October 2021

VIII. IT Essentials országos szakmai tanulmányi verseny

Versenyfelhívás

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum a Deutsche Telekom IT Solutions szponzorálásával 2021 őszén is megrendezi a IT Essentials tananyagra épülő VIII. országos szakmai tanulmányi versenyét. Ezen részt vehet minden olyan magyarországi nappali rendszerben tanuló középiskolai diák, aki az IT Essentials tananyagot tanulja.

A verseny célja

Napjaink gyorsan fejlődő informatikai világában elengedhetetlenül fontos az IT Essentials tananyag elsajátítása a középiskolákban. Ezért kerül megrendezésre a Deutsche Telekom IT Solution bevonásával a Cisco IT Essentials oktatását végző szakképző intézmények diákjai közötti országos tanulmányi verseny. Cél, hogy a diákok összemérhessék tudásukat, találkozzanak egymással és szakmai tapasztalatcserét folytathassanak.

A verseny résztvevői

A versenyre azok a diákok jelentkezhetnek, akik magyarországi nappali rendszerű, informatikai szakképzést folytató szakképző intézmények 9–5/13. évfolyamos ágazati vagy technikumi képzésében, illetve 1/13–2/14. évfolyamos szakképzésében folytatják tanulmányaikat, és iskolájuk regisztrált a CA és/vagy ITE Akadémia felületen.

Regisztráció, jelentkezés a versenyre

A versenyre 2021. október 4-től 2021. október 21-ig a következő linken található online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni (határidőn túli nevezésre nincs lehetőség):

A jelentkezési lap ide kattintva érhető el!

Az online regisztráció után egy nevezési nyilatkozat kerül generálásra és megküldésre a jelentkező diák iskolai szervező tanárának e-mail címére. A nyilatkozatot kinyomtatva és az iskolai szervező tanár, valamint az igazgató által aláírva, szkennelt PDF formátumban az ite@puskas.hu e-mail címre kell visszaküldeni.

A versennyel kapcsolatos információk az alábbi linkeken érhetők el:

A versenyre nevezőket nevezési díj nem terheli, de a kiíró a döntő fordulóban nem fedezi a versenyzők és kísérőik esetleges utazási költségeit.

 

A verseny menete

1. forduló (online elődöntő)

A verseny két fordulóban kerül megrendezésre. Az első forduló (elődöntő) interneten keresztül kerül lebonyolításra a nevező tanulók iskolájában.

Időpontja: 2021. november 4. (csütörtök), 14:00–15:00 óra

Helyszín: a versenyző saját iskolája

Az első, online forduló tesztfeladatai webböngészőn keresztül érhetők el minden jelentkező versenyző részére. Ebben a fordulóban az ITE tananyagra épülő elméleti tesztfeladatokat kell megoldani a diákoknak.

2. forduló (országos döntő)

Az országos döntőn az első, online fordulóban legjobban szereplő 12 tanuló vesz részt, ahova meghívjuk felkészítő tanáraikat is. A döntő a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikumban (1097 Budapest, Gyáli út 22.) kerül megrendezésre.

Időpontja: 2021. december 4. (szombat) 10:00–16:00 óra

Az országos döntőben tesztfeladatokat, PT szimulációs feladatokat és valós számítógép szerelési, installálási, szoftver és hálózat beállítási gyakorlati feladatokat kell a diákoknak megoldaniuk. A versenyhez szükséges eszközöket a rendező intézmény biztosítja. A feladatok megoldására biztosított időtartam:

Díjazás

A részvételről és a helyezésről minden döntőbe jutott versenyző oklevelet kap. A versenyen I-III. helyezést elérő tanulókat értékes tárgyjutalomban részesítjük.

 

Az időpont és a lebonyolítási rend a járványügyi helyzet figyelembevételével módosulhat!

A versenyfelhívás és a versenyszabályzat

 

Elérhetőség a versennyel kapcsolatos kérdésekben:

Vígh Sándor

e-mail: vighs@puskas.hu

Tel. +36-1-280-4500, Mobil: +36-20-973-4677

 

Budapest, 2021. szeptember 20.

Mamira György

igazgató

Budapesti Műszaki SZC Puskás Tivadar

Távközlési és Informatikai Technikum