Ballagás 2018.

  • Megjelent: 14 May 2018

Májusi eső aranyat ér, tartja a mondás, de május ötödikén másfajta „kincsek” lepték el az iskola udvarát. Napsütéses szép időben ünnepelhettük, búcsúztathattuk iskolánk érettségi előtt álló diákjait. A ballagók sokaságában 40, 50 és 60 évvel ezelőtt végzett öregdiákjainkat is köszönthettük.

A ballagási menet érkezése után előbb a Himnuszt, majd Heller Ferenc intézményvezető útravaló gondolatait hallhattuk. Hagyományainkhoz híven a ballagó osztályok képviselői átadták albumlapjaikat az emlékalbumhoz, majd az iskola zászlaját ünnepélyesen az eggyel kisebbeknek, hogy ők vigyék azt tovább. A zászlórúdon emlékszöget helyeztek el a végzősök és az 50 éve végzettek nevében, végül pedig a ballagó botra felkerültek a szalagok.

Az ünnepség háziasszonya Moravcsik Katalin tanárnő volt, a műsorvezető Gaál Bertold 10.a osztályos tanuló. Verset mondott Szőcs Andrea 12.e, a ballagó osztályok gondolatait Pálinkás Zoltán 12.a, Vlasics Olivér 12.b és Barta Botond 12.e tolmácsolták. Az eseményt élő zenével színesítette a 12.b zenekara: Gazsó Ákos, Menyhárt Csongor, Nagy Balázs, Papp Áron és Tobak Botond.

Az ünnepségen készült képeink az iskola facebook oldalán tekinthetők meg.

Cikk kategória: