Együttműködés a honvédséggel

  • Megjelent: 13 December 2012

Együttműködési megállapodást írt alá a KatonaSuli-program keretében a Petőfi laktanyában, 2012. december 4-én Kun Szabó István dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka és dr. Horváth László Ferenc, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola igazgatója.

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása

Beszédében Kun Szabó István hangsúlyozta: a dandár és az intézmény együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza, vagyis a tartalma igazából adott, most csak a kereteket teremtették meg mindehhez. Mint fogalmazott, a honvédelem ügye nemzeti ügy, amiben mindenkinek szerepe van, és az alakulat számára is nagy megtiszteltetés, hogy segíteni tudják a téma iránt érdeklődő diákok oktatását, felkészülését, vizsgáztatását. dr. Horváth László Ferenc és dr. Strommer József, a Védelmi Információs Központ Alapítvány elnöke szintén örömüket fejezték ki a megállapodás létrejötte kapcsán.

Dr. Horváth László Ferenc igazgató és Kun Szabó István dandártábornok

A honvedelem.hu kérdésére válaszolva Kun Szabó István dandártábornok elmondta: az alakulatnak ez már a negyedik iskolával kötött hasonló megállapodása, és az eddigi háromból is kizárólag jó tapasztalatok származtak. Mint mondta, a dandár igyekszik minél nagyobb betekintést nyújtani az érdeklődők számára a katonaéletbe és a laktanya mindennapjaiba, és megismertetni őket a jellemzően katonai, vagyis például harcászati és alaki feladatokkal is. „Egyre többen választják ezt a tantárgyat a fiatalok közül, és a lányok körében is nagyon népszerű. Ennek oka bizonyára a katonákra jellemző fegyelmezett magatartás és precíz munkavégzés” – fogalmazott a dandártábornok.

forrás: katonasuli.hu

Laci bácsi beszédet mond

Válaszbeszédében az igazgató úr nem csak a Puskás Technikum, hanem saját családja honvédelmi indíttatásáról is mesélt.

 

Együttműködési megállapodás a KatonaSuli-program keretében

 

Cikk kategória: