Életműdíj a tehetségek szolgálatáért

  • Megjelent: 27 March 2013

„A Tehetségek Szolgálatáért” életműdíjat vehette át dr. Horváth László Ferenc, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola igazgatója a 2013. március 23-án megrendezett Országos Tehetségnapon.

Életműdíj a tehetségek szolgálatáért

Ünnepélyes keretek között rendezték meg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban az immár hagyományosnak tekinthető Országos Tehetségnapot, amely idén egyúttal a Tehetséghidak Program nyitórendezvénye is volt. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének szervezésében megvalósult esemény gazdag programmal várta a tehetséges fiatalokat és az őket segítő pedagógusokat, mentorokat.

Az Országos Tehetségnapon „A Tehetségek Szolgálatáért” életműdíjat kapott négy olyan pedagógus, akik életüket tették arra, hogy fiatal tanítványaikért messze az iskolai elvárásokon túl tegyenek, felfedezzék diákjaikban a tehetséget, „emberré neveljék a tehetséges fiatalokat” – hangsúlyozta prof. dr. Szendrő Péter egyetemi tanár, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke a kitüntetések átadása előtt.

Életműdíj a tehetségek szolgálatáért

Dr. Horváth László Ferenc, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola igazgatója több évtizedes tehetséggondozó munkájáért, a hazai középfokú technikusképzés legjobb hagyományainak továbbviteléért, az Arany János Tehetséggondozó Program megvalósításában játszott kiemelkedő szerepéért és a mérnökutánpótlás nevelésében betöltött szerepéért részesült „A Tehetségek Szolgálatáért” életműdíjban, amelyet prof. dr. Szendrő Péter és prof. dr. Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke adott át.

Bővebben: tehetseghidak.hu
Fotók: Tarkó András, PTTT

 

Cikk kategória: