Élő Bolygónk - klímavédelem

  • Megjelent: 13 November 2015

A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola országos felhívást tett közzé, melyben arra ösztönzik hazánk középiskoláit, hogy – a decemberi párizsi klímacsúcs előtt nyomatékot adva a felnövekvő nemzedékek alapvető érdekének – csatlakozzanak az Élő Bolygónk néven ismertté vált kezdeményezéshez.

E felhívás kapcsán az OTP Bank és a MOL úgy döntött, hogy 6-6 millió forintot ajánl fel az éghajlatvédelem és a fenntartható fejlődés ügyét támogató nevelő-oktató munka támogatására és az akcióhoz való csatlakozás ösztönzésére. A nagylelkű felajánlást követő egyeztetések eredményeképp ez a tekintélyes pénzösszeg azokat a középiskolákat illeti meg, amelyek a meghirdetett akció végén tanulói létszámukhoz viszonyítva a legmagasabb leadott klímavoks-aránnyal rendelkeznek.

Az intézmények közötti esélyegyenlőség és az átláthatóság biztosítása érdekében a Köztársasági Elnöki Hivatal az általa működtetett Élő Bolygónk honlaphoz minden középiskola számára önálló online belépőkaput biztosított.

Ha iskolánkat és az Élő Bolygónk kezdeményezést egyaránt támogatná, akkor arra kérjük, az alábbi linken regisztráljon:

www.elobolygonk.hu/?/budapest/szc_puskas

A kezdeményezés hírekben gazdag és széleskörű nemzetközi kitekintést is biztosító közösségi médiaplatformját a következő linken érheti el: www.facebook.com/elobolygonk.

Cikk kategória: