Középiskolai rangsorok

  • Megjelent: 24 October 2019

Többféle középiskolai rangsor létezik, melyek általában abban térnek el, hogy milyen mutatókat, mekkora súllyal vesznek számításba. A T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. listái a napokban jelentek meg, melyek a nagyszámú egységes mintához elsősorban a középszintű érettségi és a kompetenciamérés eredményeit veszik figyelembe.

  • A többváltozós matematikai-statisztikai módszerrel kialakított komplex lista összeállításánál figyelembe vették a tanulói teljesítményeket, a tanulók fejlődését és a lemorzsolódási adatokat is. A szakgimnáziumok így kialakitott országos rangsorában az előkelő második helyet foglalja el a Puskás Technikum. (Ide kattintva megtekinthető.)
  • A középszintű érettségik és a kompetenciamérések abszolút értéken vett országos szakgimnáziumi rangsorában hetedik helyen áll iskolánk. (Ide kattintva megtekinthető.)
  • A legsikeresebben fejlesztő iskolák rangsoránál a matematikai és szövegértési kompetenciák terén mérték a változást, figyelembe véve a diákok családi hátterét is. Ebben a rangsorban iskolatípustól függetlenül, vegyesen szerepelnek az intézmények. A Puskás Technikum az ország 27. legjobban fejlesztő középfokú közoktatási intézménye. (Ide kattintva megtekinthető.) Ha csak a szakgimnáziumokat nézzük, akkor egyedül a Pannonhalmi Bencések előzik meg a Puskást, de ott egyházzenei szakképzés folyik. Tehát kijelenthetjük, hogy iskolánk a legjobban fejlesztő szakgimnázium az országban.

További érdekesség, hogy a Szkul.hu nyolcadikosoknak szóló pályaválasztási és életmód magazinjában egy rövid interjú olvasható Heller Ferenc intézményvezetővel, valamint a magazin mérése szerint iskolánk az első a BMSZC tagintézményeinek rangsorában. (A magazin ide kattintva letölthető a szkul.hu oldaláról.)

Cikk kategória: