Mister Matematika és a Puskás Technikum

  • Megjelent: 26 October 2017

Obádovics József Gyula természettudományi és műszaki doktor, a matematika tudományok kandidátusa, a magyar számítástechnika-oktatás egyik megteremtője, akinek több kiadást megélt matematika tankönyve országszerte ismert fogalommá vált, idén egy életrajzi kötetet jelentetett meg. A könyv kapcsán a Vasárnapi Hírek készített vele egy interjút, amelyben iskolánkat is megemlíti:

– A napokban egy taxiban beszéltem arról, hogy önnel találkozok, és még a sofőr is ismerte a nevét, forgatta korábban a könyvét. Mi volt a legfontosabb visszajelzése?

– A legnagyobb siker, hogy a hallgatóim közül sokan szép pályát futottak be, a Miskolci Egyetemen volt olyan időszak, amikor a rektor, a dékán és a két rektorhelyettes is egykori tanítványaim voltak. Ők akadémikusok lettek, én nem. Én csak művelem a szakmát. Amikor Charles Simonyi, magyar származású üzletember az űrben járt, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum diákjai rádiókapcsolatot létesíthettek vele. Az egyik kérdés arról szólt, hogy melyik könyv volt rá nagy hatással a pályája elején, és ő az én Matematika könyvemet említette.

Teljes cikk: vasarnapihirek.hu

Cikk kategória: