Szalagavató 2016.

  • Megjelent: 9 December 2016

Hiába tornyosul diákjainkra első osztálytól kezdve, évről évre egyre jobban az érettségi súlyos fellege, negyedik osztály első hónapjaiban egy időre mindent feledtet velük a szalagavatóra való lázas készülődés. E jeles esemény idén december 3-án került megrendezésre, ezúttal is a Magyar Telekom Krisztina körúti székházában.

Az ünnepi műsort a hagyományos szalagtűzésen és az osztálytáncokon kívül számos egyéb produkció is színesítette. Nádasdi Tamara 10.b osztályos diákunk Marcus Aurélius: Egymás kedvéért születtünk című művét adta elő. Utána a szalagtűzés előtt álló 12.e osztályos Korbeli Ferenc és testvére, Enikő zenés számának tapsolhatott a szép számú közönség. Heller Ferenc intézményvezető beszéde, az osztályfilmek megtekintése és a szalagtűzés előtt még Szarvas Tamás (12.a) szavalta el Túróczy Zoltán: Tanács című versét.

Ezután az osztályok névsor szerint vonultak be szalagtűzéshez, melyet osztályfőnökeiktől, Szabó Miklóstól (12.a), Miterli Zoltántól (12.b), Jeneiné Horváth Kingától (12.e) és kollégiumi nevelőjüktől, Deák Évától kaptak meg.

A táncok előtti készülődés izgalmas, feszült perceiben Baté György (12.b) és együttese zenélt, majd Szics Szergej (12.a) jojófantázia produkciója nyújtott szórakozást a közönség számára.

Az osztálytáncok színes, hangos kavalkádjában láthattunk esti mese variációkat, táncpárbajt, modern táncot retro körítéssel, no és persze a tanárnőket, akik idén is meghódítottak mindenkit tánctudásukkal. A keringő előtti készülődés perceiben Jánka István (9.nyek) és csinos partnere, Juhász Adrienn táncbemutatója volt látható.

Az eseményt Moravcsik Katalin tanárnő szervezte. A lebonyolításban hagyományosan a 11. évfolyam segédkezett, valamint a stúdió csapata. Konferansziék Gazsó Ákos és Vlasics Olivér voltak a 11.b osztályból.

A szalagavatón készült további fényképek megtekinthetők facebook oldalunkon.

Cikk kategória: