Talentum heti beszámoló

  • Megjelent: 5 April 2016

Idén is sikerrel megrendeztük a Talentum hetet. A tavaszi szünet utáni csonka hét három napján különböző tudományos, ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal készültünk diákjaink számára. Reményeink szerint az ilyen és ehhez hasonló programok olyan közösségi élményeket nyújtanak, melyek kellőképpen színesítik és elmélyítik a résztvevők egymáshoz, valamint a Puskáshoz fűződő kapcsolatait.

Az első napon, március 30-án tartottuk hagyományosnak nevezhető Tudományos diáknapunkat. Igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő érdeklődésre számot tartó, hasznos előadással készülni. Ennek megfelelően a legnagyobbak három a szakmához kapcsolódó, érdekes kitekintést nyújtó előadást hallgathattak meg. Elsőnek Putz József (Kábel TV Szövetség) mutatta be a szélessávú internet és a kábeltelevíziós hálózatok lehetőségeit. Utána Dr. Imre Sándor (BME) tartott előadást a kvantumszámítógépekről. Majd Giczi Imre (Huawei) következett a szerverszolgáltatásokkal.

Az érettségi előtt álló osztályok a vizsgához kapcsolódó vetítésen vehettek részt, míg a tizenegyedikesek legjava a Paksi Atomerőműben tett látogatást. A többiek és a legifjabbak számára a tornacsarnokban felállított színpad fellépői tartottak hasznos, látványos bemutatókat. Reményiné Csekeő Borbála a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője a cyberbullying aspektusairól tartott előadást. A Szertár kísérletező műhely és közösség látványos bemutatóval hozta tűzbe fiatal közönségét. Dr. Czeizel Endre a genetika rejtelmeiről iskolánkban tartott egykori előadását felvételről tekintették meg, ám az ámulattól tátva maradt szájakat nem volt idő becsukni, mert a Rippel Brothers Akadémia (RBA) tanulói, Vellai Krisztina és Kalocsay Gergő következtek akrobatikus mutatványukkal. A Tudományos diáknapon készült fényképeink facebook oldalunkon tekinthetők meg (regisztráció nélkül is).

Március 31-én második alkalommal rendeztük meg Ki Mit Tud? iskolai tehetségkutatónkat. A pártatlan, de kompetens pontozás miatt a zsűrit idén is prominens vendégek alkották: Kolozsi Ildikó a TV2 Akadémia vezető tanára sportújságíró és írott sajtó szakon, Fogl Balázs iskolánk korábbi, a Komlósi Gábor Oktatási Stúdió jelenlegi tanára; X-Faktor, Grátz Márk játékfilm kategóriában Aranyszem díjas operatőr, korábbi tanulónk, Nagy József újságíró, szintén korábbi tanulónk és Szabó Ricsi tanító, közszereplő, ugyancsak korábbi tanulónk. A mintegy két tucat produkció megtekintése a yoyo performance-tól a zenekarokig idén is remek szórakozás volt. Őszintén reméljük, hogy minden fellépő győztesnek érzi magát! A nap zárásaként ismét felléptek az RBA tanulói. Kalocsay Gergő csinos partnerei ezúttal Balaton Csenge és Vonnák Fanni voltak. Az eseményen készült fényképek facebook oldalunkon láthatóak két albumban. Elérhetőek itt és itt.

A hét utolsó munka- és tanítasi napján, éppen április elsején tartottuk idei diáknapunkat. A diákönkormányzat áldozatos szervezőmunkájának köszönhetően, szerencsére szép napos időben remek programok várták diákjainkat. A pincétől a padlásig berendezett helyszíneken öröm volt látni a sok mosolygós arcot! A kötélhúzástól kezdve, a szabaduló szobán, a póker és darts barlangon, a digitális számháborún, a kerékpáros akadálypályán és még számos programon át mérhették össze képességeiket az osztályok. A diáknapon készült fényképek is facebook oldalunkon tekinthetők meg.

Nem tartunk felsorolást, hogy kiknek köszönjük a szervezéssel és lebonyolítással járó áldozatos munkáját, nehogy kihagyjunk valakit, de mindenkinek nagyon szépen köszönjük a Puskás közösségének nevében!