Tartós élelmiszerek gyűjtése

  • Megjelent: 16 January 2017

Kedves Diákok és Tanárok!

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány a kistérségben több, mint 350 mélyszegénységben élő családot próbál támogatni. Ez összességében közel 800, többségében halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket jelent.

Tapasztalataink szerint a karácsonyi adományozás lezajlása után csak március eleje táján indul meg újra a spontán támogatás. Az alapítvány részére Karácsonykor beérkező tartós élelmiszerek és háztartási tisztítószerek – a legkörültekintőbb elosztás és beosztás mellett is – kifogynak január végére, így a február rettentően nyomorúságos, szinte átvészelhetetlen ezeknek a családoknak. Éppen ezért terveink szerint az idei évben január végén egy több középiskolára is kiterjedő akciót indítanánk tartós élelmiszerek gyűjtésére.

Ezt az akciót elképzeléseink szerint kettős céllal szervezzük. A támogatások célba juttatásán kívül legalább ilyen fontosnak tartjuk a 14-19 éves korosztályban élő kamaszok, mint célcsoport érzékenyítését a társadalom perifériájára szorult, néha kilátástalan helyzetben lévő emberek „észrevételére”, segítésére.

Az alapítvány – mely gyűjtésünk címzettje – régi kapcsolatunk, vezetője jó ismerősünk. Személye a garancia arra, hogy a támogatások célba is jutnak.

Előre is köszönjük szépen a segítséget!

Cikk kategória: