Box.u. 2009.08.24

Nemes Ernő Barátunk újra velünk

 

Résztvevők:   Bencze György, Bilszky László, Bozsó Tibor, Broszmann Aladár, Farkas Ferenc és neje Ilike, Havas László, Hunwald György, Nemes Ernő és neje ERZSI, Sergyán Gy. Zoltán, Zord Károly (12 fő)

 

Farkas Ferenc FARUZÓ visszaemlékezése:

A Kanadában élő Nemes Ernő 2007. szeptember 1-én részt vett az általunk szervezett érettségi találkozón, amelyet dr. Horváth László igazgató Barátunk vendéglátásában a Puskás Tivadar Távközlési Technikum falai között tartottunk meg. A Diáktársi - Baráti hangulatot a Benczúr u. régi postás klubban terített asztal mellett tovább folytattuk, közös elhatározást hoztak a FIÚK, folytatni kell a rendszeres találkozásokat, hiszen az elmúlt 43 év - amelyet ki-ki a szakmában eltöltött - tovább erősítette az ifjúkori barátságokat.

Ernővel és Feleségeinkkel négyesben késő estébe nyúló beszélgetésbe kezdtünk a postás étterem asztalbontása után Koko Box Utcájában. Itt vacsora közben kitaláltuk, hogy csináljunk ott egy baráti PUSKÁS TÖRZSASZTALT. Ernőék visszamentek Torontóba, a szervezést sikerült eredményesen összehozni és a Box Utca Találkozók sora 2007. október 30-án beindult. Azt kell mondani, hogy a Fiúk boldog élményként értékelték az ötletet és azóta negyedévenként a TÖRZSASZTALNÁL találkozunk. Ernő részére is megküldtük a hireket, Pier kiváló munkával folyamatosan szerkesztette a honlapunkat.

Sajnos Ernő jelezte, bajok vannak az egészségével, de nem csak egy, hanem két rákja is van! Sokat beszéltünk vele skype-on. Hihetetlen fegyelmezetten gondolta végig a várható fejleményeket. Bejelentette, hogy 2009. augusztusában ismét hazajönnek, a találkozási időpontokat egyeztettük. Levittem őket Győrbe, Ekker Tiborékkal töltöttünk egy szép napot, majd a PUSKÁS Fiúk következtek.

A kánikula tombolt, augusztus 24-én a Fiúkkal a Box Utcában találkoztunk. Ekkor, egy alkalommal láthatta hogyan keressük egymás Társaságát a Box Utcában!!! Az alkalom egybeesett Koko Klicsko partijával, sok híres sportoló és biró társaságában mi is éreztük a helyszín kellemes baráti hangulatát.

A PUSKÁS diákokkal a 45. éves osztálytalálkozót másfél hónapja 2009. junius 6-án tartottuk meg Visegrádon, ahol is mindenki átvehette a dr. Horváth László jelenlegi igazgató által adományozott oklevelet, mely ARANYOZOTT Távközlési Technikussá tett bennünket. Ezt a Box Utcában Ernő is megkapta és bekeretezve a Torontói emlékek közé tehette.

Nagyon boldogok voltunk, hasonlóképpen szárnyaltunk, mint amikor a Dunán Visegrád felé közeledtünk a Vöcsök fedélzetén!!! A tempó mindenkinek tetszett!

Megköszöntük, mi Barátok és DIÁKTÁRSAK a létrejött találkozást és reményeinket sugaltuk bizakodóan a rák leküzdéséhez. Ernő egy egész „dinasztiát” épitett fel FELESÉGÉVEL Erzsivel, diplomás leányokkal kibástyázva az emigrációs világot Kanadában!

Baráti búcsúzásunkat sok-sok fotó színesiti. Sajnos itt találkoztunk Ernő-vel utoljára.

F A R U Z O

Számunkra váratlanul megjelent a kiséretével egy a Box utcában gyakoribb vendég, az ukrán Володимир Володимирович Кличко, aliás Mr Steelhammer világbajnok boxoló, a nála valamivel nagyobb Виталий Володимирович Кличко öccse. Vlagyimír (Vologya) az arratévedt kameraexcentrikusoknak alkalmat adott, hogy melléállva lefényképeztethessék magukat.

 

Összeállította: Kolleth Miklós eredetije alapján Farkas Ferenc és Sergyán Gy. Zoltán (szöveggel kiegészítve, átdolgozva a refomkori Puskás médiaszerkesztési szempontok szerint).