Ekkeréknél 2009.08.17

Nemes Ernő Barátunk újra velünk


Résztvevők:  Ekker Tibor és neje Anikó, Farkas Ferenc, Nemes Ernő és neje ERZSI, Prohászka Rajmund (6 fő)


Farkas Ferenc FARUZÓ visszaemlékezése:

    

A Kanadában élő Nemes Ernő 2007. szeptember 1-én részt vett az általunk szervezett érettségi találkozón, amelyet dr. Horváth László igazgató Barátunk vendéglátásában a Puskás Tivadar Távközlési Technikum falai között tartottunk meg. A Diáktársi - Baráti hangulatot a Benczúr u. régi postás klubban terített asztal mellett tovább folytattuk, közös elhatározást hoztak a FIUK, folytatni kell a rendszeres találkozásokat, hiszen az elmúlt 43 év - amelyet ki-ki a szakmában eltöltött - tovább erősítette az ifjúkori barátságokat.

Ernővel és Feleségeinkkel négyesben késő estébe nyúló beszélgetésbe kezdtünk a postás étterem asztalbontása után Koko Box Utcájában. Itt vacsora közben kitaláltuk, hogy csináljunk ott egy baráti PUSKÁS TÖRZSASZTALT. Ernőék visszamentek Torontóba, a szervezést sikerült eredményesen összehozni és a Box Utca Találkozók sora 2007. október 30-án beindult. Azt kell mondani, hogy a Fiuk boldog élményként értékelték az ötletet és azóta negyedévenként a TÖRZSASZTALNÁL találkozunk. Ernő részére is megküldtük a hireket, Pier kiváló munkával folyamatosan szerkesztette a honlapunkat.

Sajnos Ernő jelezte, bajok vannak az egészségével, de nem csak egy, hanem két rákja is van!  Sokat beszéltünk vele skype-on. Hihetetlen fegyelmezetten gondolta végig a várható fejleményeket. Bejelentette, hogy 2009. augusztusában ismét hazajönnek, a találkozási idöpontokat egyeztettük. Levittem őket Győrbe, a Tiborékkal töltöttünk egy szép napot, majd a PUSKÁS Fiúk következtek.

A kánikula tombolt,  augusztus 24-én a Fiúkkal a Box Utcában  találkoztunk. Ekkor, egy  alkalommal láthatta hogyan keressük egymás Társaságát a Box Utcában!!! Az alkalom egybeesett Koko Klicsko partijával, sok híres  sportoló és biró társaságában mi is éreztük a helyszin kellemes baráti hangulatát.

A PUSKÁS diákokkal a 45. osztálytalálkozót másfél hónapja 2009. junius 6-án tartottuk meg Visegrádon, ahol is mindenki átvehette a dr. Horváth László jelenlegi igazgató által adományozott oklevelet, mely ARANYOZOTT Távközlési Technikussá tett bennünket. Ezt  a Box Utcában ERNŐ is megkapta és bekeretezve a Torontói emlékek közé tehette.

Nagyon boldogok voltunk, hasonlóképpen szárnyaltunk, mint amikor a Dunán Visegrád felé közeledtünk a  Vöcsök fedélzetén!!!  A tempó mindenkinek tetszett!

Megköszöntük, mi Barátok és DIÁKTÁRSAK a létrejött találkozást és reményeinket sugaltuk  bizakodóan a rák leküzdéséhez. Ernő egy egész „ dinasztiát” épitett fel FELESÉGÉVEL Erzsivel, diplomás leányokkal kibástyázva az emigrációs világot Kanadában!

Baráti  búcsúzásunkat sok-sok fotó színesiti. Sajnos itt találkoztunk ERNŐ-vel utoljára.

 
F A R U Z O

 

 

 

 Összeállította: A reformkori  médiaszerkesztés elvei szerint Farkas Ferenc és Sergyán Gy. Zoltán