Simonyi sikerek idén is

  • Megjelent: 17 May 2017

A Simonyi Károly Elektrotechnika Versenyen iskolánk tanulói hagyományosan jól szoktak szerepelni. Az idén 27. alkalommal megrendezett versenyen sem volt ez másképp.

A versenyszabályzat szerint az első nap nyolc számításos feladatot oldanak meg, a második nap délelőttjén pedig egy tesztet. A két fordulóból a legjobb tíz tanuló vesz részt a szóbeli fordulón, ahol mindenki ugyanazt a témát kapja. Öt perc felkészülés után három percben mondhatják el a versenyzők azt, amit az adott témáról tudnak.

Egy iskolát négy tanuló képviselhet a versenyen. A négy tanuló mindegyike egyénileg versenyez, önállóan oldják meg az írásbeli forduló feladatait, valamint szombaton a tesztet. Közülük az előzőleg megnevezett három tanuló eredményét összesítve számítják a csapatverseny végeredményét.

Diákjaink kiemelkedően szerepeltek egyéniben, Andi Zsombor (10.b) a második, Kósa György Máté (10.a) és Krisztián Gergő (10.e) a megosztott harmadik, míg Németh Csilla (10.e) a hetedik helyen végzett. Ennek köszönhetően iskolánk a csapatversenyt megnyerte!

Felkészítette őket: Miterli Zoltán. Gratulálunk!

Cikk kategória: