október 2013

Kiképzés a laktanyában

  • Megjelent: 30 October 2013

Október 2-án 195 katonasulis diák talpa csattant egyszerre a Petőfi laktanya alakulóterének aszfaltján, amikor zárt alakzatban elvonultak a tribün előtt. A fiatalok az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral együttműködési megállapodásban álló négy budapesti szakközépiskolából érkeztek, hogy közös alaki foglalkozáson vegyenek részt, illetve bemutatókat tekintsenek meg a nap folyamán. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola Jaksa Tibor alezredes vezetésével érkezett.

Fővárosi középiskolások koszorúzása a 301-es parcellánál

  • Megjelent: 23 October 2013

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulója alkalmából, 2013. október 17-én a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál rendezett ünnepi megemlékezést és koszorúzást – a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola kezdeményezéséhez csatlakozva – a Fővárosi Önkormányzat Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztálya.

Rendhagyó diákprogram – október 23. alkalmából

  • Megjelent: 23 October 2013

Rendhagyó diákprogramot szervezett a Nemzeti Örökség Intézete a Fiumei úti sírkertben október 18-án. Az iskolai közösségi szolgálat keretében a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola két osztálya aktívan részt vett az ’56-os hősök parcellái körüli őszi teendőkben.

Koszorúzás a Puskás testvérek sírjainál

  • Megjelent: 14 October 2013

Hagyományainknak megfelelően ünnepélyes koszorúzás helyszíne volt 2013. szeptember 17-én a Fiumei úti Nemzeti Sírkert. Iskolánk névadója, Puskás Tivadar születésének 169. évfordulója alkalmából – egyúttal a Puskás Ferenc által 132 évvel ezelőtt alapított első pesti telefonközpontra emlékezve – a technikum képviseletében a 9. évfolyam diákjai, valamint a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Postamúzeum és a Hálózatépítők és Segélyezők Hagyományőrző Egyesületének képviselői helyezték el a megemlékezés virágait a Puskás testvérek sírjainál.

Itthon vagy – a Puskásban!

  • Megjelent: 9 October 2013

Az „Itthon vagy! – Magyarország szeretlek” kulturális program keretében, szeptember utolsó hétvégéjén az érettségit adó középiskolák számára lehetőség nyílt arra, hogy az ott érettségizett régi diákjai és régi tanárai számára ünnepélyes keretek között nosztalgianapot, öregdiák-találkozót szervezzenek. Ehhez a programsorozathoz csatlakozott a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola is.