Arany-, ezüst-, bronzérem és Tanári Fődíj a Bolyai Matematika Csapatverseny döntőjében!

  • Megjelent: 1 March 2022

2022. február 26-án rendezték a Bolyai Matematika Csapatverseny Kárpát-medencei döntőjét a Veres Péter Gimnáziumban, melyen négyfős csapatok küzdöttek meg egymással gimnáziumi és technikumi kategóriákban. Idén is részt vettek határon túli iskolák a döntőben (Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy).

Tanulóink kiválóan teljesítettek, arany-, ezüst-, bronzérmet és értékes helyezéseket szerezve!

Aranyérmes lett a 11. évfolyamon a nagyszám nevű csapatunk: Krasznai Csaba, Szőke Fülöp Szabolcs, Kocsis Sándor Zoltán és Bacsinszky Domonkos (11.e). Felkészítő tanáruk: Szabó László.

Ezüstérmes lett a 12. évfolyamon a Pusk-Ász nevű csapatunk: Gortva Ádám, Do Márk Dung, Láng Ádám és Jangel András (12.e). Felkészítő tanáruk: Szabó László.

Bronzérmes lett a 9.évfolyamon a Nemmind1 nevű csapatunk: Pásztor Dávid, Rumi Nimród, Kolics Máté és Pintér Soma (9.b). Felkészítő tanáruk: Beregszászi Zoltán.

4. helyezett lett a 11. évfolyamon a Stonks nevű csapatunk: Nguyen Hoang Viet, Rapcsányi Bence Dániel, Balázs Ádám és Kovács Zsombor Attila (11.e). Felkészítő tanáruk: Szabó László.

5. helyezett lett a 12. évfolyamon az Aveold nevű csapatunk: Korponai Botond Zsombor, Ónody Norbert, Simon Artúr Róbert és Verpeléti Nándor(12.a). Felkészítő tanáruk: Szabó László.

Emellett Szabó László tanár úr kiérdemelte a Tanári Fődíjat felkészítő munkájáért. Gratulálunk döntős tanulóinknak és a felkészítő tanároknak!

 http://www.puskas.hu/100/images/bolyai/szl_tanari_bolyai_2022.jpghttp://www.puskas.hu/100/images/bolyai/szl_tanari_bolyai_2022.jpg

A részletes eredmények az alábbi linken találhatók:

https://matek912.bolyaiverseny.hu/donto/eredmenyek

Cikk kategória: