Szalagavató 2017/18

  • Megjelent: 23 January 2018

Kedves Vendégeink! Kedves Szülők, Nagyszülők, Rokonok, Barátok! Kedves Tanáraink, jelenlegi és volt Diákok! Szeretettel köszöntünk mindenkit a Puskás Tivadar Távközlési Technikum 2017-18-as tanévének szalagavató ünnepségén! – így kezdte 105. tanévünk jeles eseményét a két műsorközlő, Andi zsombor és Ambrus Norbert (11.b).

Rövid köszöntőjük után a szalagtűzésre váró osztályok át is vették a főszerepet. A 12.a osztályt osztályfőnöke, Mészáros József tanár úr, a 12.b osztályt szintén osztályfőnöke, Sós Ferenc tanár úr, a 12.e osztályt pedig Kis Anikó tanárnő, osztályfőnök és Katona Péter kollégiumi nevelőtanár vezette be.

Első műsorszámként iskolánk egy korábbi, híres tanítványának, Bródy Jánosnak Közös hazánk című versét adta elő Aoua Ádám (12.a), majd Vlasics Olivér (12.b) adott elő egy részletet Saint-Exupery: A kis herceg című művéből.

Ezután a 12.b osztály zenekarának produkciója színesítette és hangosította a műsort. A zenekar tagjai: Gazsó Ákos, Menyhárt Csongor, Nagy Balázs, Papp Áron és Tobak Botond.

Utánuk Antal Zsigmond (12.a) Illyés Gyula: A jövendő magyar című művéből olvasott fel, majd ismét a 12.b zenekara csapott le a húrokra. Végül Szőcs Andrea (12.e) szavalta el József Attila versét, a Levegőt!

A szalagtűzés előtt még Heller Ferenc intézményvezető tartalmas gondolatait hallhatták az egybegyűltek.

Elérkezett az eltöltött évekre emlékeztető kis kék, évszámos szalagok ünnepélyes feltűzésének ideje, ezért az érettségi előtt álló osztályok diákjai felsorakoztak, hogy osztályfőnökeiktől név szerint szólítva vehessék át azokat. A megható perceket rövid szünet követte, hogy azután kezdődhessen a táncbemutatók sora. Mindhárom osztályt Fellegi Dóra készítette fel, a tanárokat és a keringő résztvevőit pedig Fellegi Annamária.

Az ünnepségen készült további képeinket facebook oldalunkon lehet megtekinteni.

Cikk kategória: